Om Vallensbæk Børneteater

 

Vallensbæk Børneteater - Zebragruppen

Egholmskolen

Egholmvej 17

2665 Vallensbæk Strand

(vores lokale ligger bag festsalen)


 


CVR-nr. 29871639

reg 5326 konto 0257549

Mobilepay
895738

Mail: mail@blikfang.com

Tlf: 26122122 

 

Historien bag om det gamle børneteater 

Vallensbæk Børneteater, Zebragruppen blev grundlagt af Elena Vandel helt tilbage i 1984. Senere overtog hendes datter Lone Markussen, og i 2008 overtog Nicoline Louise Roos teatret.

Du kan se en komplet oversigt over forestillinger og billeder her: Historie & Galleri 


Der er i øjeblikket 2 hold i Vallensbæk Børneteater hvor man kan gå til teater og drama. Samt TeaterCamp i sommerferien.

Der er dramahold for dem der er 7-12 år godt sted at starte, sjove teater og dramalege
Så er der Zebragruppen for dem der er 8-16 år spiller store forestillinger og laver masser af drama
I kan læse mere om hvert enkelt hold på deres side. 

Det er kun Zebragruppens hold der opsætter forestillinger. Omkring november spilles der Gysernat som er en uhyggelig total-teater-vandre-forestilling som bare skal opleves.
 Gysernat forestilling
Og så i foråret spilles der en stor forestilling, som spiller ca 5 gange i løbet af en weekend.
Frost Teater

Så er der i sommerferien  TeaterCamp (ca 6-16 år) som hver øver i en uge og så den sidste dag opsætter en forestilling.
TeaterCamp 2018 forestilling nattergalenTeaterCamp 2018 Forestillingen klods hans

I kan løbende følge med i, hvornår der spilles forestilling næste gang på siden her: Forestilling  
Underviser er Nicoline Louise Roos som er uddannet dramalærer/instruktør og make-up artist. Hun er desuden manuskriptforfatter (har udgivet 8 teatermanuskripter), designer kostumer, og underviser også i kreative workshops, teater og sminke over hele landet. Se mere på hendes hjemmeside www.Blikfang.com

Har man spørgsmål til Vallensbæk Børneteater, forestillingerne eller vores hold, er I velkommen til at kontakte Nicoline Tlf: 26122122 Mail: mail@blikfang.com


Til at hjælpe i Zebragruppen har en tidligere elev. Det er Dorthe Hansen, som har været en del af Vallensbæk Børneteater siden 1986, og som i rigtig mange år har fungeret som fast instruktørassisten; men også instruktør, når vi har opsat vores smukke signaturforestilling Hippotigris.


Tidligere elev fortæller her om hendes tid i Zebragruppen:

Emilie Foshammer Andersen
21 år
Gik til zebra/teater i 6 år


Hvordan var det at gå til teater?
Det var super sjovt at gå til teater, især fordi man fik nye bekendtskaber, som havde samme interesse som en selv heriblandt skuespil. 


Hvad synes du var det bedste ved at gå til zebra f.eks. i forhold til at gå til svømning/gymnastik...?
Jeg gik selv til dans, imens jeg også gik til teater. Forskellen var, at når jeg skulle til dans, havde jeg nærmest ikke lyst, fordi man ikke rigtig lærte hinanden at kende eller var særlig social. Man dansede bare i 1 time, og så var det hjem igen. Hvorimod når jeg skulle til teater, så glædede jeg mig helt utrolig meget, fordi jeg vidste, at nogle af mine tætte veninder ville komme. Disse tætte veninder havde jeg mødt igennem teateret, og vi havde opbygget et ubrydeligt venskab. Jeg taler stadig med en del af dem i dag, og vi ses af og til. Udover de venskaber som jeg fik skabt igennem årene i zebragruppen, så var forestillingerne helt geniale. Vi fik selv lov til at skrive mange af vores egne replikker, sminke os selv og dermed få indflydelse på selve stykket. 


Hvad laver du nu? Og har du kunne bruge noget af det du lærte til teater til det du laver nu?
Lige pt. studerer jeg farmaci på Københavns Universitet. Teater har lært mig en hel del. Da jeg startede til teater, var jeg meget stille. Jeg turde ikke råbe højt eller slippe mine udtryk eller følelser løst. Jeg var meget indadvendt, men det ændrede sig markant. I dag er jeg yderst taknemlig for min oplevelse i zebragruppen. Jeg er udadvendt og tør at gøre ting, som jeg aldrig ville have gjort, hvis ikke jeg havde gået til teater.

Zebragruppen er ikke bare en teatergruppe. Det er et sted, hvor man opnår unikke egenskaber, som er med til at danne dig som person. Man kan vælge en hvilken som helst teatergruppe, men jeg ville ikke have været foruden min utrolig dygtige teaterlærer Nicoline. Hun er grunden til, at jeg blev der i hele 6 år, fordi hun vidste, hvad vi ønskede. Hun lærte os, at vi skulle være seriøse, når vi spillede skuespil, men stadig huske at have det sjovt. Fordi skuespil er en fremragende leg for børn.
Her er Emilie i tre af sine roller.
En af de to bedragere fra Kejserindens Nye Klær.
Kira fra Den mørke krystal
En af tvillingerne fra Alice i eventyrland.


-----------------------------------------------------------
Vallensbæk Børneteater er medlem af DATS