lørdag den 25. august 2018

Kære børn og voksne zebragruppen mandag 18-20

Kære Zebrabørn og voksne

Så er vores sæson skudt i gang og jeg er sikker på det bliver en dejlig og lærerig sæson. Jeg har planlagt, at vi, i år skal ud af huset og optræde. Det giver rigtig god erfaring at skulle spille sin forestilling nye steder for andre end lige mor, far, bedsteforældre m.m.

Første optræden
Sæsonens første optræden er jo allerede fredag den 14/9 kl. 16.45 hvor der er Festlig Fredag.
Vi skal optræde på den store scene med et uddrag fra sidste års forestilling ”Tinsoldaten”. Det betyder, at det kun er skuespillere der var med i forestillingen der optræder. Mandag den 3. & 10. september øver vi Tinsoldaten. Den 14. september mødes vi i Zebralokalerne senest kl. 16.00 hvor vi sminker og klæder os om. Kl. 16.30 går vi i fælles trop til Festlig Fredag, hvor optræder og efterfølgende går vi retur til Zebralokalerne igen. Vi kunne godt bruge nogle forældre til at hjælpe med at slæbe scenografi, rekvisitter og kostumer tur/retur. Så meld jeg endelig til mig (Nicoline).

Årets forestilling
Vil være en genopsætning af en tidligere forestilling. Planen er, at vi tager ud på de lokale biblioteker m.m. og optræder. Hvis I nogle gode kontakter til steder vi kan optræde (biblioteker, kulturhuse m.m.), må I endelig sige til.
Jeg har valgt, at vi skal spille denne forestilling, fordi vi ofte kun når at øve hovedforestillingen, når det er en større forestilling med mange af replikker, kostume- & sceneskift. Desværre, når vi sjældent andet end det. Alm. skuespiltræning, dramalege m.m. bliver ofte nedprioriteret, men det får vi så forhåbentligt tid til i år. Samt det vil give børnene god erfaring i at prøve at optræde andre og måske steder hvor man kun har lidt plads, andre gange for meget plads. Samt oplevelsen af, at der kun få til at se forestillingen og næste gang måske er der alt for mange.
Som I kan se ud fra datoerne er det mere eller mindre alle weekender i marts, der er sat af til forestillinger ude af huset. Så hvis I allerede nu ved, at I ikke kan deltage, vil jeg meget gerne vide det på en mail. Det kan være man skal konfirmeres eller ens oldemor bliver 100 år. Så sæt et stort X i jeres kalender så dagene er booket til Zebraforestillingerne.
I forbindelse med forestillingerne skal vi have syet nogle nye kostumer og vi håber, at der er rigtig mange forældre/bedsteforældre der vil hjælpe os. Men mere om det senere i brevet.

Stamoplysninger
Alle børn (nye som gamle) skal aflevere stamoplysninger. Dette sker online ved at klikke på linket i mailen. Stamoplysningerne benyttes kun i denne sæson og vil blive slettet, når sæsonen er slut.
Mandagshjælp/forældrehjælp Vi kan altid bruge nogle friske voksne til at hjælpe med praktiske ting om mandagen. Det kan være alt fra at finde 6 gule huer i kostume kælderen, prøve et kostume på et barn, hjælpe med at finde et plaster eller rydde op i syrum eller andre steder. Man behøver ikke komme fast hver mandag, men er altid velkommen. Når der er øve weekender og forestillinger, er der hårdt brug for mange hænder. Det kan være alt, lige fra syning af kostumer, bygge scenografi, skrive pressemeddelelser, opsætte program, søge fonde og legater, stille scene op, nedtagning igen efter forestilling og 1000 andre ting, og ikke at forglemme bage kage til café ved forestillingerne. For at Zebra kan fungere forventes det dog, at alle forældre min. bruger 10 timer i sæsonen på at hjælpe. Vi er en frivillig forening og kan kun fungere, hvis forældrene hjælper til.

Der indføres nye mobiltelefonregler

Alm. øve mandag skal mobiltelefoner blive ude i børnenes tasker/jakker eller afleveres i en særlig kasse i køkkenet, hvor de så kan hente den igen inden de går hjem. Mobiler må ikke medtages til undervisningen.
Øve weekender gælder lidt andre regler, da der kan være lang ventetid. Ventetiden må man godt bruge på sin mobil i f.eks. øverum, hvor det ikke forstyrre undervisningen. Vi opfordrer dog alle til at deltage og overvære, når de andre øver, da man selv kan lære noget af det.
Forestillinger gælder samme regler som til alm. øve mandag. Teaterfestival Jeg kunne godt tænke mig, at vi (Zebra) deltog i den kommende ”LandsTEATERfestival for børn og unge” på Fyn (det et par dage i enten juni eller juli) Måske der er et par forældre der kunne tænke sig at være tovholder på det?

Rengøring/Oprydning i zebra Eftersom der jo ikke kommer et rengøringsfirma og gør rent i vores lokaler bliver de meget hurtige blive rigtig beskidte. Derfor er det besluttet, at børnene skal hjælpe med at gøre rent inden de går hjem. Deres voksne må gerne hjælpe dem, men det handler om at feje gulvet, ordne badeværelse samt tørre flader af med en våd klud. De er delt op i 3 hold som har forskellige opgaver. Dette giver også børnene et tilhørsforhold til Zebra, da det jo også er deres ”rum”.

Vigtige datoer:
14.9.18: Festlig Fredag med optræden ved Vallensbæk Rådhus kl. 16.45 (vi mødes senest kl. 16 i Zebra)
1.10.18: Forældremøde & Generalforsamling. Det forventes, at min. 1 forældre/voksen pr. barn deltager.
15.10.18: Lukket, efterårsferie.
23.11.18: Vi spiller GYSERNAT kl. 18-20.
17.12.18: Juleafslutning
7.1.19: Opstart efter juleferien
26./27.1.19: Øve weekend, hvor vi samtidig afholder et stort kostume loppemarked. Vi håber, at der vil komme en masse forældre og hjælpe til med at stå i boder sammen med deres børn.
18.2.19: Lukket, vinterferie
9./10./16./17./23./24./30./31.3.19: Weekender med forestillinger ud af huset eller øve nede i Zebra
5./6./7.4.2019: Forestillinger på Egholmskolen (salen i Zebra)
15.4.19: Ingen Zebra
22.4.19: Ingen Zebra
29.4.19: Afslutning med film fra sæsonen og hygge

Og ellers er der bare at sige oplysninger findes her:
Zebragruppen sæson 2018-2019 (Lukket gruppe) og er kun for sæsonens medlemmer, her vil alle informationer blive slået op, så I må meget gerne anmode om at være med her (hvis I benytter facebook)

Vallensbæk Børneteater - Zebragruppen (Vores offentlig Facebook gruppe)

http://www.Zebragruppen.dk Vores hjemmeside som også indeholder kalender, informationer m.m.

På glædeligt gensyn og opstart mandag den 3. september 2018 kl. 18-20

Med venlig hilsen
Nicoline Louise Roos
Tlf.: 26 12 21 22
Mail: kontakt@blikfang.com